زندگی در فنلاند برای ایرانیان مهاجر ممکن است در ابتدا چالشهای بسیاری در بر داشته باشد و با گذشت زمان و سازش با این چالشها به ثبات خاصی برسد. ما در این مطلب شما عزیزان را کاملا با شرایط زندگی در فنلاند آشنا میکنیم و جنبههای مختلف زندگی در این کشور را برای ایرانیان مورد بررسی قرار میدهیم.
شما با مطالعه این مطلب با مسائل مربوط به زندگی در فنلاند برای ایرانیان آشنا میشوید. برای افرادی که قصد مهاجرت دارند کشور فنلاند انتخابی فوقالعاده خواهد بود، ما در این مطلب اطلاعاتی کلی درباره این کشور به شما ارائه میدهیم.
در ابتدا بهتر است متقاضیان مهاجرت به فنلاند بیشتر با شرایط این کشور و مردم آن آشنا شوند. سپس زندگی در فنلاند برای ایرانیان را از نظر، کار، تحصیل و شرایط اقتصادی در این کشور را مورد بررسی قرار میدهیم. مطمئنا زندگی در فنلاند برای مهاجران خارجی از جمله ایرانیان مزایا و معایبی را به همراه دارد، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا در مورد این موضوع آگاهی لازم را کسب نمایید.
فنلاند چگونه کشوری است؟ و در کجا قرار دارد؟
کشور فنلاند در شمال اروپا واقع شده است. این کشور با آبوهوای شدید سردسیری توانسته است مقصد مهاجرت افراد بسیاری از سراسر جهان باشد و سالیانه متقاضیان بسیاری فکر مهاجرت به این کشور را در سر داشته باشند. تقریباً دو سوم کشور فنلاند به واسطهی مناطق جنگلی ضخیم پوشانده شده و این امر موجب شده که فنلاند به عنوان کشور جنگلی در اروپا شناخته شود.
این کشور بین اروپای غربی و شرقی مرز شمالی نمادینی را تشکیل داده است: در شرق این کشور بیابانهای انبوه و روسیه، و در غرب آن خلیج بوتنیا و سوئد واقع شده است. به طور دقیق میتوان گفت که این کشور از شمال با نروژ، از جنوب با خلیج فنلاند، از شرق با روسیه، از جنوب غربی با خلیج بوتنیا و از شمال غربی با سوئد همسایه خواهد بود، مساحت کل کشور فنلاند برابر 390.903 کیلومتر مربع است و پایتخت این کشور شهر معروف هلسینکی در فنلاند است.
آب و هوای فنلاند
یکی از ویژگیهای مهم برای بسیاری از افراد در انتخاب مسیر زندگی در فنلاند برای ایرانیان آبوهوای این کشور خواهد بود که زندگی در چنین شرایطی را میپذیرند یا خیر؟
بخشی از کشور فنلاند در شمال دایره قطب شمال قرار گرفته است، که این بخش در طول سال زمستانهای بسیار شدید و طولانی را تجربه خواهد کرد. همچنین ممکن است دما تا 22- درجه فارنهایت (30- درجه سانتیگراد) کاهش یابد. موقعیت جغرافیایی این کشور به صورتی است که هرگز برف از دامنه کوهها رو به شمال ذوب نخواهد شد، اما در فنلاند تابستان کوتاهی که دارد حدود دو ماه آفتاب نیمه شب خواهد داشت. از ماه می تا ژوئیه، دما تا 80 درجه فارنهایت یا 27 درجه سانتیگراد برسد.
آمار جمعیت فنلاند
بر اساس بررسیهایی که در سال 2024 انجام شد میتوان تخمین زد که جمعیت این کشور برابر با 5,547,758 نفر است، در بازه زمانی اواخر قرن بیستم و آغاز قرن 21 تعداد افراد مهاجری که به خاک این کشور وارد شدهاند به میزان چشمگیری افزایش یافته است. این افزایش رونق در فنلاند به دلایل مختلفی مانند سقوط اتحاد جماهیر شوروی و آزادسازی سیاست پناهندگی اتفاق افتاده است. با ایجاد چنین شرایطی مهاجران بسیاری از استونی، سومالی، روسیه و سوئد به این کشور وارد شدهاند، از سوی دیگر نیز مهاجرت داخلی در این کشور از دهه 1950 به سمت شهرهای بزرگ به صورت پیوسته انجام شده است.
زندگی در فنلاند برای ایرانیان چگونه است؟!
زندگی در فنلاند برای ایرانیان از نظر دیگری هم بسیار مهم خواهد بود و آن این مسئله است که در جامعه فنلاند چگونه مردمی زندگی میکنند. فنلاند جامعهای دارد که در آن برابری از اهمیت بالایی برخوردار است. این موضوع در زبان آنها که در آن از واژههای خنثی جنسیتی استفاده خواهد شد انعکاس یافته است. جامعه فنلاند به صورتی شکل گرفته است که در این کشور فروتنی و تواضع برای مردم یک فضیلت خاص به شمار میآید.
مردمی که در این کشور زندگی میکنند در هر شرایطی انتظار یک رفتار خوش و محترمانه را از طرف مقابل خود خواهند داشت. همزیستی در کنار مردمی با اخلاق و رفتار خوش جز مزایا و شرایط خوب زندگی در کشور فنلاند خواهد بود. بهتر است بدانید که جمعیتی از فنلاند در ناحیه ای موسوم به میهن سامی (Sámiid ruovttuguovlu)، که از شمالی ترین قسمت منطقه لاپی تشکیل شده است ساکن هستند و به جمعیت سامی معروف هستند.
در سال 1995، با اصلاحاتی که در قانون اساسی فنلاند انجام شد وضعیت جمعیت سامی به عنوان مردم بومی به رسمیت شناخته شد و حق آنها در جهت توسعه و حفظ زبان و فرهنگ نیز رسمیت داده شد.
دین و مذهب مردم در فنلاند
آشنایی با دین و مذهب نیز از دیگر نکات مهم در رابطه با زندگی در فنلاند برای ایرانیان خواهد بود و افرادی که قصد مهاجرت به فنلاند را دارند قبل از هر اقدامی بهتر است با ویژگیهای این کشور که دین یکی از مهمترین این ویژگیها است آشنا شوند، در حال حاضر فنلاند یکی از کشورهای اروپا است که از نظر مسیحیت یکی از کشورهای همگن محسوب خواهد شد. همچنین کشور فنلاند دارای بیشترین درصد عضویت کلیسا در اسکاندیناوی خواهد بود.
بیشتر مردم کشور فنلاند هم در کلیسای انجیلی لوتران فنلاند دارای عضویت هستند. این کلیسا از ابتدای قرن نوزدهم، دچار تغییر وضعیت شد و به تدریج از یک کلیسای رسمی دولتی به یک کلیسای ملی تغییر یافت.
علی رغم نسبت فراوان اعضای این کلیسا، در حال حاضر تعداد کمی از فنلاندی ها به صورت منظم در کلیسا شرکت خواهند داشت. با این حال هنوز هم بسیاری از مردم تعمید می گیرند، ازدواج می کنند و با برکت این کلیسا دفن خواهند شد.
شرایط اقتصادی کشور فنلاند
آسایش زندگی در فنلاند برای ایرانیان وابستگی بسیاری به اقتصاد این کشور خواهد داشت. بهتر است بدانید که اساسا شرایط اقتصادی فنلاند وابسته به مالکیت خصوصی و شرکتهای آزاد خواهد بود. پس از وقایع جنگ جهانی دوم، این کشور شرایطی کاملا صنعتی نداشته است و بخش اعظمی از مردم در فنلاند به کارهای معدن، جنگلداری و کشاورزی اشتغال داشتهاند. با گذشت زمان و در اوایل دهه پس از جنگ، تولید اولیه با توسعه صنعتی جایگزین شد، که این روند به اقتصادی خدمات محور و اطلاعاتی تبدیل شد.
اقتصاد فنلاند در دهه 1980 دارای رشد بالایی بود و دلیل این امر بهرهبرداری فنلاند از روابط تجاری قوی خود با اروپای شرقی و غربی بود. حتی زمانی که در اوایل دهه 1990 فنلاند دچار رکود اقتصادی شد، فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در 1991، باعت شد که این کشور شریک تجاری اصلی خود را از دست بدهد در این شرایط اروپا نیز با رکود اقتصادی مواجه شد. شرایط اقتصاد در اواسط دهه 1990 به صورت آهسته بهبود یافت، زیرا کشور فنلاند با پشتکار برای بازگرداندن قدرت صنعت خود تلاش نمود و عمده تجارت خود را به سمت غرب اروپا روانه کرد.
شرایط کار و مالیات در کشور فنلاند
در ادامه بررسی زندگی در فنلاند برای ایرانیان به توضیحاتی در رابطه با شرایط کاری و مالیاتی میپردازیم. در این کشور به طور تقریبی میتوان گفت که دو سوم نیروی کاری در بخش خدمات مشغول به کار هستند. علاوه بر نقش نیروی خدمات در اقتصاد این کشور منبع تاثیرگذار بعدی در زمینه اشتغال این کشور بعد تولید خواهد بود که بسیار نقش قابل توجهی است.
این در در حالی است که نسبت افراد در بخش کشاورزی، بسیار کمتر خواهد بود. بزرگترین سازمان کارفرمایی این کشور کنفدراسیون صنعت و کارفرمایان فنلاند خواهد بود که در گذشت به نام اتحادیه کارفرمایان فنلاند شناخته میشد.
گروههای بزرگ صنفی در فنلاند عبارتند از کنفدراسیون اتحادیه های حرفه ای دانشگاهی و سازمان مرکزی اتحادیه های کارگری فنلاند، همچنین در این کشور نه دهم زنان فنلاندی تمام وقت به کار مشغول خواهند بود. در حالت کلی آمار نشان میدهد که جمعیت زنان کارگر تحصیل کرده در فنلاند کمی بیشتر از آقایان خواهد بود این در حالی است که این زنان از اتحادیه بیشتری برخوردار هستند.
اما باز هم زنان فنلاندی فقط حدود هفت دهم از آن چیزی که مردان برای همان کار بدست می آورند، دستمزد دریافت میکنند.کشور فنلاند یک سیستم مرخصی جامع در جهت حمایت از مشارکت زنان و والدین در محل کار برای والدین جدید در نظر گرفته است. این سیستم یکی از مزایای برتر برای ایجاد شرایط خوب زندگی در فنلاند برای زنان محسوب میشود.
همانطور که مشخص است میزان مالیات بر زندگی در فنلاند برای ایرانیان عاملی تاثیرگذار است، در رابطه با میزان مالیات بر درآمد در فنلاند باید بگوییم که، این میزان به نسبت بسیاری از کشورهای صنعتی بیشتر خواهد و مالیات بر ارزش افزوده فنلاند در بالاترین میزان در اتحادیه اروپا قرار داده میشود.
همچنین عوارض مالیات به صورت غیرمستقیم برای سوخت هایی که مایع هستند مانند، سوخت اتومبیل، الکل و دخانیات بالا خواهد بود، این در حالی است که هزینههایی مانند حمل و نقل عمومی، کتاب غذا و دارو به طور معمول کاهش یافته است.
شرایط تحصیل در فنلاند
یکی از موارد دیگر که باید برای ایرانیانی که زندگی در فنلاند را انتخاب میکنند بسیار مورد توجه باشد شرایط تحصیل در این کشور است. تحصیل در کشور فنلاند از مزایا و شرایط مناسب زندگی در این کشور به شمار میرود. مراکز شهرداری که در فنلاند در حال فعالیت هستند وظیفه دارند که زمینه آموزش پیشدبستانی را برای همه کودکان 6 ساله فراهم سازند، اما حضور در آنها داوطلبانه خواهد بود. حضور در مدرسه در فنلاند برای کودکان از 7 سالگی اجباری خواهد بود.
در این کشور دولتهای ملی و محلی از نظام آموزشی مدارس پشتیبانی کامل را به عمل میآورند و در نتیجه شهریه رایگان خواهد بود. از سال سوم در مدارس زبان انگلیسی آموزش داده می شود، اما دانش آموزان این امکان را خواهند داشت که سایر زبان های خارجی را هم برای آموزش انتخاب نمایند. سیستم آموزشی در فنلاند سیستم مدرسه 9 ساله جامع با یک دوره متوسطه سه ساله یا یک هنرستان در حال آموزش خواهد بود.
دو بخش اصلی سیستم آموزش عالی فنلاند از دانشگاهها و پلی تکنیکها تشکیل شده است. دانشگاه معروف هلسینکی، به عنوان تنها موسسه آموزش عالی در فنلاند شناخته میشود که تاریخ تاسیس آن به قبل از استقلال این کشور مربوط خواهد شد. این موسسه که در حال حاضر جایگاه بسیار برجستهای در میان دانشگاههای دنیا دارد در سال 1640 در تورکو تأسیس شد و در سال 1828 به هلسینکی انتقال یافت. دانشگاه فنی هلسینکی نیز در سال 1849 تاسیس شد. آموزش عالی در فنلاند از کمکهای دولتی برخوردار خواهد بود، همچنین آموزش مداوم و آموزش بزرگسالان در فنلاند محبوبیت بسیاری دارد.
روشهای مهاجرت به فنلاند
از شرایط دیگر برای زندگی در فنلاند برای ایرانیان روشهای مهاجرتی به این کشور خواهد بود. اخذ اقامت فنلاند وابسته به روشهای مهاجرت به این کشور است که شامل موارد مختلفی است. بر اساس گزارشات رسمی زندگی در فنلاند برای ایرانیان از شرایط خوبی برخوردار است. در سالهای اخیر مهاجرت از طريق ویزای استارتاپ فنلاند در بین افراد واجد شرایط از محبوبیت بالایی برخوردار است و کارآفرینان ایرانی بسیاری در فنلاند موجبات اشتغال خود و سایرین را فراهم نمودهاند.
سایر روشهای مهاجرت به این کشور شامل مواردی چون، یافتن یک شغل مناسب، ازدواج، تحصیل، سرمایهگذاری و… خواهد بود. با این حال شما عزیزان میتوانید برای آگاهی بیشتر از زندگی در فنلاند برای ایرانیان و شناخت قوانين و ضوابط دقیق مهاجرت به این کشور از کارشناسان ما در هوم اند هوم مشاوره بگیرید تا به پاسخ سوالهایی که ممکن است در این رابطه داشته باشید هم دست یابید.
جمع بندی
در این مطلب اطلاعاتی در رابطه با شرایط زندگی در فنلاند برای ایرانیان به شما عزیزان ارائه دادیم. زندگی و تحصیل در کشور فنلاند برای هر مهاجری از جمله مهاجران ایرانی از مزایای بسیاری برخوردار خواهد بود، به شما توصیه میکنیم برای تصمیمگیری در این مورد از پشتیبانی مشاوران ما استفاده نمایید تا با انتخاب مسیر درست بهترین نتیجه برای شما حاصل شود.
بدون دیدگاه